Zatvaranje paušala

ZATVARANJE PAUŠALNE FIRME - ZATVARANJE AGENCIJE

Ako tražite efikasan način da privedete kraju svoju preduzetničku avanturu, ne tražite dalje.
Naša agencija je specijalizovana za proces zatvaranja paušalne firme.

KOMPLETNA USLUGA ZATVARANJA FIRME

ZATVARANJE PAUŠALCA

24.000 dinara
 • Vođenje kompletnog postupka zatvaranja radnje
 • Izrada dokumentacije za zatvaranje radnje
 • Provera stanja dugovanja kod Poreske uprave
 • Provera stanja dugovanja kod Uprave javnih prihoda
 • Pribavljanje Uverenja za brisanje iz Poreske uprave
 • Pribavljanje Uverenja za brisanje iz Uprave javnih prihoda
 • Predaja dokumenata za brisanje radnje iz registra APR-a
 • Uplata takse APR-a za zatvaranje firme
 • Rešenje APR-a o Brisanju preduzetnika iz registra APR-a
Paušalac
Businessman with laptop.

ZAŠTO ZATVORITI PAUŠALNU FIRMU SA NAMA?

 • Kompletna administrativna usluga

  Zatvaranje paušalne firme može biti iscrpljujuće iskustvo, puno komplikacija i gubljenja vremena. Mi preuzimamo sve korake administrativnih procedura umesto vas, oslobađajući vas nepotrebnog stresa i birokratskih procesa. Pribavljamo potrebna Uverenja iz Poreske uprave umesto Vas.

 • Stručnost i iskustvo

  Naš tim iskusnih stručnjaka garantuje da će ceo proces biti vođen stručno i pažljivo. Sa preko 300 uspešno zatvorenih paušalnih firmi, mi vam pružamo sigurnost da ćete imati profesionalnu podršku tokom celog procesa.

 • Brzina i efikasnost

  Brzina je ključna. Naša agencija je specijalizovana za brzo i efikasno zatvaranje paušalnih firmi u Srbiji. Postaraćemo se da sve bude završeno u najkraćem mogućem roku.

KAKO FUNKCIONIŠE NAŠA USLUGA?
1. Korak

Savetovanje

Proces započinje kroz razgovor sa našim stručnjacima. Saslušaćemo vaše potrebe i ciljeve kako bismo kreirali personalizovan plan zatvaranja.

2. Korak

Sveobuhvatna administrativna usluga

Mi se brinemo o svakom administrativnom aspektu zatvaranja. Pripremamo dokumentaciju, pribavljamo uverenja iz Poreske uprave i rukujemo svim formalnostima umesto vas.

3. Korak

Brzo i sigurno zatvaranje

Naš cilj je da zatvorimo vašu paušalnu firmu brzo i efikasno. Radimo sve u našoj moći kako bismo vam omogućili da brzo krenete napred.

RADIMO SA KLIJENTIMA IZ CELE SRBIJE

Bez obzira na to gde se nalazite u Srbiji, mi smo tu da Vam pomognemo. Da bi ste zatvorili svoju paušalnu firmu nije potrebno da dolazite kod nas. Ceo postupak zatvaranja firme uspešno završavamo elektronski ili putem pošte.

Za klijente iz BEOGRADA – Postoji mogućnost dolaska na adresu po Vašem izboru.

GARANTUJEMO ZA NAŠ RAD

Garantujemo Vam da nećete morati da čekate u redovima i na šalterima, nećete morati da razmišljate da li ste dobro popunili dokumentaciju i da li Vam fali neki papir. Naš stručni tim preuzima sve ove brige umesto Vas.

Kada nas angažujete za zatvaranje preduzetničke radnje, dobijate kompletnu podršku i asistenciju od nas. Ne samo da ćemo Vam uštedeti mnogo vremena, već Vam garantujemo da će zatvaranje Vaše firme biti uspešno. Ukoliko APR iz formalnih razloga odbije zahtev za brisanje firme, mi ćemo snositi sve troškove za ponovni postupak.

USLOVI ZA ZATVARANJE PAUŠALNE FIRME

Da bi smo mogli da zatvorimo vašu paušalnu firmu potrebno je da firma nema nikakvih dugovanja prema poreskoj upravi za poreze i doprinose kao i da nemate dugovanja za ekološku taksu i porez na imovinu.

Bitno je i da firmi nije oduzet PIB i da nije u postupku poreske kontrole.

Zatvaranje paušala
Pogledajte šta naši klijenti kažu o nama

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas odmah!

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja u vezi sa zatvaranjem firme.

Bez obzira da li su u pitanju porezi, dokumentacija ili bilo koja druga tema - možete se osloniti na naše stručno znanje i iskustvo.

ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE
NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

Za zatvaranje paušalne firme potrebno je pribaviti Uverenje iz Poreske uprave da firma na dan izdavanja uverenja nema dugovanja prema Poreskoj upravi i Uverenje iz Lokalne poreske administracije na opštini gde je sedište firme da firma nema dugovanja prema lokalnoj poreskoj upravi za lokalne takse i ekološku taksu.

Tek nakon pribavljanja ovih uverenja moguće je brisanje radnje iz Registra privrednih subjekata.

Pri tome, ova dva uverenja ne mogu biti  starija od pet dana u momentu podnošenja zahteva za brisanje radnje iz registra.

Takođe, APR zahteva da uverenja za brisanje radnje  iz registra  budu dostavljena u originalu i overena od strane Poreske uprave.

 

Dužina postupka zatvaranje preduzetničke radnje zavisi od više faktora.

Pre svega, od nadležnih organa – Poreske uprave, Uprave javnih prihoda, APR, ali i od samih okolnosti kod preduzetnika – da li postoje poreski dugovi, da li je oduzet PIB, da li radnja ima zaposlene radnike, fiskalnu kasu i slično.

U proseku, ceo proces traje oko mesec dana, a u pojedinim slučajevima i znatno duže.

Zatvaranje firme nije moguće ukoliko postoje dugovanja prema Poreskoj upravi za poreze i doprinosi kao i dugovanja kod Lokalne poreske za eko taksu i porez na imovinu.

Preduzetnik mora da izmiri sve svoje obaveze prema državnim organima kako bi APR mogao da ugasi njegovu radnju.

 

Ukoliko je pokrenut postupak poreske kontrole preduzetnika od strane Poreske uprave nije moguće zatvoriti paušalnu firmu sve do okončanja postupka kontrole.

 

 
 

Ukoliko je preduzetniku oduzet PIB nije moguće zatvaranje firme. Da bi se zatvorila preduzetnička radnja potrebno je prvo pokrenuti postupak vraćanja PIB-a kod Poreske Uprave. Tek nakon vraćanja PIB-a moguće je zatvoriti firmu.

Nakon zatvaranja postojeće paušalne firme može se odmah otvoriti nova preduzetnička radnja.

Ne postoji ograničenje u pogledu roka koji mora da protekne pre otvaranja nove preduzetničke firme.

Sajt zatvaranjefirme.rs koristi kolačiće da poboljša Vaše korisničko iskustvo. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa korišćenjem kolačića i politikom privatnosti našeg sajta.